>DIYET ETKINLIGI VE FIRINDA KARNIBAHAR MUCVER

>Oncelıkle bu etkınlıği duzenleyen arkadaslarımız yaren,dılek aynur ve ayseye cok tesekkur edıyorum.Hepımızın elınde bır suru kalorısı az yemeklerın olacağını bılmek cok guzel.Bende bu Diyet etkınlığine fırında pişmiş karnıbahar koftelerıyle katılıyorum.Cok sevdığım bır lezzet kalorısını az olması hemen dıkkatımı cektı.Dıyet yaparkende bu lezzetten mahrum kalmıyorum.Gecelım tarıfe

Malzemeler

Bir adet karnıbahar(orta boy)

2 yemek kaşığı nane(taze kıyılmış)

1demet maydanoz(ince kıyılmış)

2 dilim kepekli light ekmek

2yumurta

3 çorba kaşığı lor peynir

1 çay kaşığı tuz,karabiber

YAPILIŞI

Karnıbahar haşlanır

Dıyet ekmekler robottan gecırılıp bulgur tanesi kadar ufalayın

Buyuk bir kasedepeynir,yumurta karabiber,tuz ve ekmekkarıştırıp çatalla çırpılır

nane ,maydanoz ve karnıbaharları ekleyıp karıştırılır(karnıbaharları mumkun olduğunca kuçuk parcalara ayırdım)

Fırın tepsisinefırın kağıdı serin

Koyukek kıvamındaki mucver karışımdan kaşıkla aldığınız hamuru fırın kağıdı üzerine aralıklı olarak dökün.

Fırını175 dereceyeayarlayıp 20-25 dakıkadapişirip alın.

Sıcakken yanında sarmısaklı yoğurla servis yapın.

Sız sız olun yinede fazla yemeyın.Afıyetler olsun.Az kalorili gunlere……………..

This entry was posted in DIYET YEMEKLERI, ETKİNLİK. Bookmark the permalink.

13 Responses to >DIYET ETKINLIGI VE FIRINDA KARNIBAHAR MUCVER

  1. HULYA says:

    >Ablacığım,sanırım ilk yorum benden olacak.Mücverin her türlüsünü severim.Özellikle böyle düşük kalorili olursa insan daha rahat yiyor.Parmaklarımızı yememek için zor tuttuk kendimizi.ellerine sağlık.Sevgiler

  2. disal says:

    >bizim evde benden başka karnıbahar yiyen yok ama bana harika görünüyor..ellerine sağlık canım…nefis olmuş..sevgiler…

  3. MUTFAKISTAN says:

    >nefis olmus ellerine saglik ilkbaharda hep rejimi hatirlariz 3 kilo versem diye ugrasiyor ac geziyorum diyet tariflere takiliyorum sevgiler canimm

  4. >Canım ellerine sağlıkharika olmuş mücreinkatılımın içinde çoook teşekkür ederimsevgiyle kal

  5. >Özaycım ne güzel olmuş, ben de yeni yaptım karnabahar mücveri ama ben fırınlamayı akıl edememiştim, kızarttım, bir daha ki sefere ben de senin yöntemi kullanacağım,daha hafif olur…Eline sağlık canımSevgiler

  6. muko says:

    >Ozaycım eline sağlık çok güzel görünüyor..

  7. Kevser says:

    >Canim,hem sevilen bir lezzet ve birde diyet haliyle daha ne isterim ki, harika ve lezzetli durusu yeter bana, ellerine saglik diyorum.Selamlar ve kocaman öptüm..

  8. >canım nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

  9. Selcen says:

    >Özay’cığım mücverin her türlüsünü çok severim ama fıranda hep kek gibi yapıyordum bu akşam eve gidince hemen deneyeceğim fırın da bu şekilde kaşık ile tepside pişireceğim iyi oldu valla bu tarif teşekkürler ellerine sağlık.Bu günde ne güzel gezdik beraber yakın zamanda görüşmek üzere öptüm canım sevgiler…

  10. Yaren says:

    >CAnim ablacim etkinlige katilimindan dolayi cok tesekür ederim.Harika bir tarifle katildin canim,ellerine saglik.Sevgiyle kal,öpcükler:)

  11. >Karnabahara bayılırım. Mücvere de. Tam benlik bir tarif olmuş bu Özay’cım. Sevgiler..

  12. >selam canım..karnıbahar mucver nefis görünüyor..güzel bir tarif olmuş..denemeliyim…eline saglık arkadaşım.sevgiler.

  13. Anonymous says:

    >merhabatahinli pasta tarifi almaya gelmişken karnabahar daha çok dikkatimi çektii ellerinize sağlık hemen deniyeceğim pastanızda çok güzel ve değişik…www.blogcu.com/anemonunmutfagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s